Claus Westh

 

Mit faste hjørne er »Bebop, flamenco, copla, bolero«.

 

Det vil sige, at det drejer sig om spansk jazz. Og det er et spændende og vidt begreb, fordi jazzmusikken i Spanien trækker på mange andre kilder end den amerikanske, og fordi Spanien står i nær forbindelse med de spansktalende lande i Mellem- og Sydamerika.

 

Karakteristiske navne i mine udsendelser har været Téte Montolíu, Jorge Pardo, Perico Sambeat, José Reinoso, Javier Colina, Horacio Fumero, Lluís Vidal, Pablo Martín og ikke mindst sangerinderne Mayte Martín, Martirio, Concha Buika og Carme Canela. Et naturligt indslag i udsendelserne er også danske musikere, der arbejder sammen med spanske, fx Jonas Johansen, Martin Andersen og Uffe Markussen

 

Jeg har været så heldig også at få andre opgaver i Radiojazz. Sommerjazz, julejazz og »Jazz Galore«. Det har bl.a. ført til udførlige interviews med Sinne Eeg, Malene Mortensen, Laila Rong Hanna og Sidsel Storm.

 

Jeg er i gang med at opbygge et hjørne der hedder japansk jazz. I januar 2010 lavede jeg tre timer om den japanske forfatter Murakami og jazzen sammen med Murakamis danske oversætter Mette Holm.