Flemming Albertus

 

Mine allerførste udsendelser ligger tilbage fra før årtusindskiftet, hvor jeg et par gange var i studiet med nu for længst afdøde Jack Lind. Det var i Grenågade. Jeg gætter på, at Jacob Kjær i årene 1998-99 kæmpede en hård kamp for at uddanne mig til tekniker. Jeg har faktisk ’teknikket’ alene nogle gange, men det lå hverken til mit højre- eller venstreben. Jeg gled imidlertid ret hurtigt ind som kompagnon med Egon Staniok. Vi havde nogle herlige – og for mig lærerige – år sammen. Hans død i 2007 var et stort tab for radioen – og for mig.

 

Jazzen ser jeg som en kunstart, der bliver til i sammenhæng med industrialismen – ligesom filmen. Og jeg vil altid stræbe efter at behandle jazzen som en moderne kunstart. Derfor interesserer al jazz mig principielt. Fra tidlig New Orleans og blues til den dags-aktuelle. Det er ikke al jazz, jeg kan li’ – men det, der ikke lige er min stil, kan sagtens være go’ jazz. 

 

Mine udsendelser følger i forskellige perioder forskellige koncepter. Kun i serien »Midt i en jazztid«, har jeg - sammen med Svend Erik Cetti og Bjarne Busk - et fast koncept.